Weight Watchers for Pets

Overgewicht is een enorm probleem bij onze huisdieren en veel baasjes zijn zich niet bewust van de zware risico’s die hieraan verbonden zijn. Bijv een obese hond of kat loopt 3x meer gevaar op complicaties tijdens een verdoving.

Voor een afslankprogramma voor uw hond of kat kunnen wij u ook verder helpen. En dit moet ook niet steeds gepaard gaan met strenge diëten. De “minder is beter “ regel is van goudwaarde, ook voor de baasjes trouwens.

Wij helpen u hierbij graag, daarom stellen we u de volgende hulpmiddelen ter beschikking:

  • U mag gratis gebruik maken van de weegschaal in de wachtkamer. Als u om de 14 dagen eens een gewichtscontrole doet, kan u de evolutie beter volgen. Maak er best een wandelingetje van, met de wagen is er geen fun aan.
  • Bij een eerste afslankconsult vragen wij u steeds om vooraf een weeklijstje op te stellen, waarin u vermeld wat uw vriend dagelijks naar binnen speelt… Misschien kunnen we al starten met hier een paar beetjes af te knabbelen.
  • We maken een gedetailleerde berekening van de voedingswaarde van het huidige menu en dan overlopen waar we kunnen starten.
  • Zoals bij mensen wordt extra beweging gestimuleerd. Dit kan via een aangepast wandel- en spelpatroon of met behulp van verhoogde inspanning op de onderwaterloopband. Hierbij zullen we de hartwerking blijven opvolgen.
  • Er kan gewerkt worden met de eigen voeding ofwel met een op maat gemaakte dieet. In erge gevallen kunnen ook “vetremmers” gebruikt worden.
  • Het grootste probleem bij afslanking zijn niet uw hond of kat, maar wel het baasje. We hopen u hierbij te kunnen motiveren. In onze jarenlange praktijk hebben we hier reeds een aantal mooie resultaten kunnen bekomen. Met als resultaat een veel blijere, actievere en gezondere viervoeter.

Beestje gezond, Baasje gezond